Tre Skandinaviens nya vd

Företagsaffärer

Från den första juni i år får Tre Skandinavien en ny vd. Det är Morten Christiansen, idag vd för Tre Danmark som har fått uppdraget att ta över efter Peder Ramel som slutar.

Tre Skandinaviens vd Peder Ramel lämnar sitt uppdrag som vd för att återgå till att arbeta som styrelseledamot för bolaget.

Tre Skandinavien får ny vd

Sedan 2007 har Peder Ramel varit vd för Tre Skandinavien. Men den sista maj slutar han. Efterträdare till honom blir Tre Danmarks nuvarande vd, Morten Christiansen. Christiansen kommer därmed stötta utvecklingen i både Sverige och Danmark.

Om sitt nya uppdrag säger han att man står inför en ny digital verklighet vilket ställer stora krav på Tre som operatör.

Morten Christiansen kommer fortsatt vara Tre Danmarks vd och Johan Johansson kommer sitt kvar på posten som vd för Tre Sverige.

– Peder har gjort ett fantastiskt arbete under de elva år han har varit vd för Tre Skandinavien. Verksamheten i både Sverige och Danmark har växt snabbt till dagens 3,2 miljoner kunder. Vi är därför glada att Peder sitter kvar i styrelsen, säger styrelseledamot Christian Cederholm från Patricia Industries, en del av Investor, som äger delar av bolaget.

Nya vd:n har lång erfarenhet

Morten Christiansen har en lång erfarenhet av liknande uppdrag. Han har varit vd för Tre Danmark sedan 2005 och innan dess arbetade han som COO i teleföretaget Orange. Christiansen har även en MBA från Handelshögskolan i Köpenhamn och under nästan hela 90-talet arbetade han som vd för mediebolaget Carat.

Under sina 13 år på Tre Danmark har han vänt bolaget från ett underskott till en solid verksamhet med 1,3 miljoner kunder och en omsättning på 3,2 miljarder danska kronor. 

– Morten har lång erfarenhet och bra känsla för hur man driver bolag på en konkurrensutsatt marknad, och han är rätt person att ta över posten, säger avgående vd:n Peder Ramel.