Utmärkelser

Mobiloperatören Tre är Sveriges bästa telekomarbetsplats. Åtminstone enligt Great Place to Work som har presenterat Sveriges bästa arbetsplatser. Tre har varit topp tio fem år i rad och tar därmed en plats i mätningens hall of fame.

Listan som presenterats gäller Sveriges bästa arbetsplatser, fördelat i tre olika kategorier, stora organisationer, medelstora organisationer och små organisationer.

Tre är bästa telekomarbetsplatsen

Tre placerade sig på en sjunde plats i kategorin stora organisationer, vilket innefattar företag med 250 eller fler anställda. Det innebär att mobiloperatören var den bästa arbetsplatsen inom telekom-branschen. Förutom placeringen som visar att Tre är en bra arbetsplats tog man även, i och med sjundeplatsen, en plats i hall of fame över de företag som korats till Sveriges bästa arbetsplats minst fem år i rad.

Utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats, inom kategorin stora organisationer, fick byggteknikföretaget Hiltit, följt av Netlight Consulting och Newsec.

Medarbetarna är med och säger sitt

Great Place to Work delar årligen ut utmärkelsen. Den bygger bland annat på en medarbetarundersökning där de anställda får tycka till om sin arbetsplats.

– Våra medarbetare är centrala för Tres framgång och jag är otroligt stolt över att få jobba med så många engagerade och kompetenta personer. Utmärkelsen visar att vårt kulturarbete är effektivt och uppskattat bland medarbetarna, säger Johan Johansson, vd för Tre Sverige, i ett pressmeddelande.

I undersökningen bedöms kriterier som trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet, och kamratskap på arbetsplatsen. Utöver det bedöms även företagets kulturprofil. Allt detta vävs sedan samman i det som blir det slutgiltiga betyget.

Likheter mellan företagen i topp

En likhet mellan företagen som knipit topplaceringar är att man jobbar väldigt hårt med att vara tydliga med sina medarbetare. Tydliga med vad bolaget vill och vilka förväntningar som finns på varje anställd. För att lyckas är det även viktigt att attrahera rätt målgrupp. De anställda och företaget måste dela samma värderingar för att det ska bli så bra som möjligt.