E-sim från TreTre har tidigare lanserat e-sim för Iphone-modeller

Lanseringar

Tre blir först i Sverige att lansera e-sim till nya Ipad-modeller, det framgår av ett pressmeddelande. Tre ligger ofta i framkant och lanserar nya tjänster före alla andra. Förra året var operatören först i Sverige med att erbjuda e-sim till nya Iphone-telefoner. Telia följer i Tres fotspår och inför e-sim till Apple Watch.

Som första mobiloperatören i Sverige började Tre erbjuda e-sim i december. Då var framtidens sim-kort bara möjligt att få i de senaste Iphone-modellerna. Nu lanserar Tre även e-sim i Ipads.

Det kommer till en början bara vara möjligt att få e-sim i den senaste modellen av Ipad Pro. Sim-kortet kommer även gå att få i kommande Ipad Mini och Ipad Air.

E-sim som står för embedded sim är ett sim-kort som installeras i telefonen genom att scanna en QR-kod. Därmed behövs inte längre de fysiska sim-korten.

Många väljer Tre på grund av e-sim

Tres chef för konsumentmarknaden, Oscar Otteborn säger att bolagets kunder ökat stadigt sedan Tre lanserade e-sim förra året. Han berättar även att många kunder lyfter fram e-sim i kundundersökningar som en anledning till varför man är nöjd med Tre.

Oscar Otteborn säger att bolaget finner drivkraft i att ligga före sina konkurrenter och att Tres kunder även tycker om att vara först med den senaste tekniken.

Även Telia lanserar e-sim

Det är inte bara Tre som lanserar e-sim, det gör även Telia. Mobiloperatören kan i ett pressmeddelande meddela att man kommer släppa e-sim till nya Apple Watch den 29 mars. Det innebär att det kommer vara möjligt att ringa och sms:a utan att behöva ha sin telefon i närheten.

E-simmet installeras direkt i klockan och kommer ha samma nummer som i telefonen. Sim-kortet kommer bara vara möjligt att ha i Apple Watch Cellular Series 3 eller senare, dessutom krävs en Iphone 6 eller senare med ett Telia-abonnemang från 2015 eller senare.

Telia kommer erbjuda sina kunder att testa sim-kortet gratis de första tre månaderna därefter kommer det kosta 69 kronor i månaden.