Artiklar

Det kan vara svårt att veta vilken inställning man som förälder ska ha till sina barns ekonomi och spenderande. I dagens digitaliserade samhälle har det blivit lättare för barn och ungdomar att spendera pengar, och i ganska stora mängder. Genom att förse sitt barn med en mobil med ett kontantkort kan du som förälder säkerställa för hur mycket pengar ditt barn kan använda sin mobil och mobila tjänster per månad och på så sätt minska mobilkostnaderna. För att hitta den operatör som erbjuder det kontantkort med bäst pris eller passar ditt barns mobilanvändande bäst är ett tips att jämföra alla kontantkort först. Det går även att använda samma kontantkort i mobiltelefonen som i barnens surfplattor. 

Idag finns det flera mobila tjänster där du som förälder kan betala ut pengar till dina barn som sedan kan använda samma tjänst för att betala för sig när de handlar i butiker som stödjer kontantlös betalningar. Du kan då även se vart, vad och för hur mycket dina barn handlar. Allt dina barn behöver är en smartphone, vilka idag också fungerar lika bra med ett kontantkort. 

Skaffa kontantkort till barnets mobiltelefon och surfplatta

En av de största utgifter barn och ungdomar har idag är kostnaderna för sitt mobilanvändande. Genom att använda kontantkort blir det enklare att hålla tydlig koll på barnets användning av mobiltelefonen. Det blir också enklare att se till att kostnaden för mobilanvändning inte drar iväg onödigt mycket. Med ett kontantkort som laddas på med en viss summa varje månad har du som förälder lätt att få kontakt med ditt barn samtidigt som du är säker på att barnet inte använder sin telefon till onödiga saker. En annan fördel med kontantkort är att du lätt kan variera beloppet som laddas på ifall behovet av användning skulle öka, om barnet till exempel ska åka iväg på en resa och behöver använda telefonen mer.

Tänk på! Med kontantkort slipper du oroa dig för att få hem en chock hög faktura för ditt barns mobilanvändande.

Användandet av surfplattor har också ökat markant bland den yngre generationen med anledning av alla applikationer och program barnen kan använda och se via surfplattan. Kostnaderna för mobilt surf, om man inte har tillgång till Wi-Fi kan bli höga beroende på hur mycket och vilka applikationer ditt barn använder. För att minska kostnaderna eller åtminstone kontrollera dem är det smart att skaffa ett kontantkort för surfplattor.  

Hantera månadspengen med en mobil betaltjänst

Som förälder är man ansvarig för barnets ekonomi fram till 16 års ålder. Det kan därför vara skönt att ha koll på och/eller kontrollera hur mycket pengar dina barn spenderar. Det finns i dagsläget flera tjänster för betalning via mobilen där du kan göra just detta- Det enda som krävs är att dina barn har en smartphone med 4G. Idag erbjuder flertalet operatörer kontantkort med förmånliga priser för mobilsurf. 

En av de tjänster du som förälder kan använda för att ha koll på ditt barns spenderande är betaltjänsten Seqr som nyligen lanserade en tjänst anpassad speciellt för barn. I betalningstjänsten kan du som förälder laddar på pengar till ett konto som barnet har tillgång till via en app i mobiltelefonen. Du får då också en tydlig översikt över vart månadspengen går. Att betala via en app kan också vara ett säkrare alternativ då barnet inte behöver bära med sig en plånbok med pengar eller kort i. Har ditt barn kontantkort till sin mobil kan barnet själv ladda kontantkortet i en affär. På så sätt kan du lära ditt barn att själv hantera pengar, utan att du riskerar skyhöga utgifter.