Samsungs vikbara mobiler står tillsammans på svart förpackning.Under 2021 skördade Samsung stora framgångar när det gäller vikbara enheter. Försäljningen ökade med hela 400 procent jämfört med 2020. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Rapporter

Under 2021 ökade Samsungs försäljning av vikbara mobiler med hela 400 procent. Enligt tillverkaren sålde både Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 var för sig mer än deras totala försäljning under 2020. Prognosen för 2023 är att försäljningen av vikbart kommer ha tiodubblats. Det rapporterar Mobil.se.

Samsungs första vikbara mobiltelefon såg dagens ljus 2019, vilket var startskottet för de bredare lanseringarna under 2020. Men det skulle dröja ända till 2021 innan det tog fart på riktigt för det vikbara segmentet, och det med besked. Tillverkarens försäljning av vikbara telefoner gick upp med hisnande 400 procent under det gångna året.

Försäljningen av Galaxy Z Fold 3 och Flip Z 3 översteg den totala försäljningen 2020

Enligt Mobil.se har Samsung konstaterat att försäljningen av både Galaxy Z Fold 2 och Galaxy Flip 3, var för sig, under 2021 översteg deras totala försäljning under 2020.

Samsungs försäljning av vikbara mobiltelefoner ska även ha överstigit analysföretaget Counterpoints tidigare prognoser för 2021. Counterpoint beräknade att antalet skeppade vikbara mobiler skulle tredubblas under 2021 jämfört med föregående år, men antalet kom att fyrdubblas. Prognosen för 2023 ligger på en tiodubbling av försäljningen jämfört med 2020.

Stor efterfrågan på vikbara enheter – Samsung pikar Apple

När Samsung själva sammanfattar sina vikbara framgångar i ett pressmeddelande, konstaterar tillverkaren att försäljningen av Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 ger en tydlig fingervisning om att intresset för vikbara mobiler växer sig allt större, och att många kan tänka sig att byta både tillverkare och operativsystem för att få en enhet som motsvarar önskemålen.

Precis som Mobil.se påpekar kan uttalandet ses om en liten pik till konkurrenten Apple, som ännu inte tagit klivet in i det vikbara segmentet.