xiaomis logga i suddig bakgrundNu har tillverkaren Xiaomi gått ut med datum för global lansering av deras nya Mi 10-telefoner. Foto: Daniel Constante/Shutterstock.com

Lanseringar

Xiaomi är ett av de telekomföretag som skulle presentera sina nya produkter under MWC-mässan i februari, men då mässan ställdes in sköts även lanseringen upp. Nu har företaget gått ut med ett datum för släppet av Mi 10 och Mi 10 Pro.

Coronavirusets snabba framfart ställer till det även för telekombranschen. När den stora mobilmässan MWC i Barcelona ställdes in i februari, var många företag tvungna att tänka om gällande presentationer och uppvisningar av sina nya produkter. Ett av dessa företag var kinesiska Xiaomi som hade planerat att släppa sina nya Mi 10-telefoner.

De nya produkterna presenterades online i Kina den 13 februari, men nu är ett datum satt även för en global lansering. Den 27 mars kommer Mi 10 och Mi 10 Pro ut på den internationella marknaden. Det rapporterar M3.idg.se.

Online-streamat produktsläpp

Den kinesiska tillverkaren har meddelat att släppet kommer sändas online. Produktsläppet streamas klockan 14.00 svensk tid på digitala plattformar som Facebook, Youtube och Twitter.

Utseendemässigt lika

Utseendemässigt är det egentligen inte mycket som skiljer Mi 10 och Mi 10 Pro åt. Båda har till exempel en 6,67-tums OLED-skärm med HDR10+ och fyra bakre kameror placerade längst upp i vänstra hörnet. Mi 10 kommer finnas tillgänglig i färger som tillverkaren kallar Titanium Silver Black, Peach Gold och Ice Blue, medan Mi 10 Pro kommer i färgvarianterna Starry Blue och Pearl White.

Xiaomis supermodeller

Båda Mi-modellerna har en huvudkamera på 108 megapixel och en främre kamera på 20 megapixel. Mi 10 Pros andra kameror har dock högre upplösning och även något fler funktioner. Gällande batteriets kapacitet tar Mi 10 däremot hem segern.

Xiaomi har utrustat både Mi 10 och Mi 10 Pro med Snapdragon 865-processorer. När mobilerna släpptes i Kina var de nummer två och tre i hela världen med just detta chip-set. Endast Android-telefonen ZTE Axon 10S Pro hade hunnit före.