spel på nya xiaomi redmi note 9 proFrån och med den 25 juni kan Xiaomis nya telefonmodeller Redmi Note 9 och Redmi Note 9 Pro köpas i svenska butiker. Tillverkaren utlovar flaggskeppskvalitet till mellanpriser Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu är det klart att Xiaomis Redmi Note 9-serie blir tillgänglig även på den svenska mobilmarknaden. Från den 25 juni kommer Redmi Note 9 och Redmi Note 9 Pro finnas i butik, och tillverkaren utlovar flaggskeppskvalitet till priser som placerar sig i mellansegmentet.

Xiaomi har nyligen meddelat att de nya telefonmodellerna Redmi Note 9 och Redmi Note 9 Pro lanseras i Sverige, och kommer att kunna köpas i butik från och med den 25 juni. Xiaomi fortsätter att göra vassa mobiler på mellanprisnivå, och under skalet på de nya enheterna hittar vi kraftfull prestanda, stort batteri och innovativt kamerasystem.

En av Xiaomis populäraste produktserier

Enligt Tony Chen, general manager för Central- och Östeuropa, Norden och Baltikum på Xiaomi, är Redmi Note-serien en av deras absolut populäraste produktserier. Hittills har över 110 miljoner Redmi Note-enheter sålts i världen.

– Vi är glada att meddela att legenden fortsätter när nu dessa efterlängtade nyheter kommer till Sverige. Precis som sina föregångare levererar Redmi Note 9-serien flaggskeppskvalitet till ett bra pris och vi är övertygade om att det kommer göra att fler svenskar kan ta del av innovativ och högkvalitativ teknik, säger han i ett pressmeddelande.

Hög prestanda och stor batterikapacitet

Både Redmi Note 9 och Redmi Note 9 Pro har ett batteri med en kapacitet på hela 5 020 mAh, med stöd för 18 respektive 30 W snabbladdning. Redmi Note 9 drivs av det helt nya chipsetet MediaTek Helio G85, som kompletteras av 4 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne.

Pro-varianten är utrustad med Qualcomms Snapdragon 720G-processor, samt 6 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne.

Fototeknik i framkant

Redmi Note 9 Och Redmi Note 9 Pro har båda två ett bakre kamerasystem av typen quad. Redmi Note 9:s kamera inkluderar en huvudkamera på 48 MP, en ultravidvinkellins på 8 MP, en makrolins på 2 MP, samt en djupsensor på 2 MP. Pro-varianten har samma uppsättning, men där har både huvudkamera och makrolins utrustats med något högre upplösning.

Här finns funktioner som ger användaren stora möjligheter att experimentera med sina foton och filmer, till exempel som sex olika kalejdoskop-alternativ, filmporträtt och videoläge.

Redmi Note 9 finns i färgerna Midnight Grey, Polar White och Forest Green och kostar 2 490 kronor i butik. Redmi Note 9 Pro är tillgänglig i färgerna Interstellar Grey, Tropical Green och Glacier White och kostar 3 490 kronor.