Omdöme om Halebops kontantkort

Halebop är en av Sveriges populäraste operatörer och har under flera år haft marknadens nöjdaste mobilkunder. Och det är inte svårt att förstå varför. Här hittar du ett stort utbud av kontantkort där du kan välja mellan flera olika surfnivåer. Du kan även välja om du vill ha fastpris med en månadsladdning, eller GO där du laddar valfritt belopp att ringa och messa för. I det senare fallet kan du även lägga till ett surfpaket.

Tips! Hos Halebop finns även särskilda kontantkort för studenter, vilket annars inte hör till vanligheterna. Med deras Fastpris Student får du fria samtal och sms och upp till hela 100 GB surf.

En stor fördel med Halebop är att de använder Telias nät, vilket betyder att du har god täckning i princip var du än befinner dig i landet. Hastigheterna är bland de högsta på marknaden, i samtliga nätverk.

Fördelar

  • Möjlighet att spara oanvänd surf
  • Bra täckning över hela landet
  • Tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

  • Relativt dyr surf
  • Inga erbjudanden för seniorer

För aktuella erbjudanden

Beställ kontantkort från Halebop

På Halebops hemsida beställer du enkelt ett kostnadsfritt startpaket för kontantkort och sedan laddar du bara på den prisplan du önskar. Det finns flera olika kontantkortstyper att välja mellan och även flera alternativ gällande surf, samtal och sms.

Fastpris

SurfGiltighetSamtalSMSLadda
2 GB30 dagarFriaFria129 kr
6 GB30 dagarFriaFria209 kr
20 GB30 dagarFriaFria319 kr
50 GB30 dagarFriaFria369 kr
100 GB30 dagarFriaFria429 kr
Läs mer och beställ på Halebop.se

GO

SurfGiltighetSamtalSMSLadda
0 GB365 dagar2.000.50100 kr
0 GB365 dagar2.000.50200 kr
0 GB365 dagar2.000.50300 kr
Läs mer och beställ på Halebop.se

Halebops täckning för kontantkort

Halebop använder Telias rikstäckande mobilnät, vilket innebär stabil och snabb surf i princip nästan hela landet. Det kan dock finnas regionala och lokala skillnader, så det är alltid bra att ta en titt på täckningskartan för att få en indikation om hur det ser ut just där du bor.

Mobilnät
Telia
2G
3G
4G
5G

Halebops kundtjänst för kontantkort

Du kan kontakta Halebops support via mejl eller chatt. Chatten har öppet dygnet runt varje dag, vilket annars inte hör till vanligheterna. Halebop skriver själva att svarstiderna för support via mejl är långa, så chatten är definitivt ett säkrare kort.

Halebop erbjuder alltså inte support via telefon, men kvaliteten är hög överlag och Halebop får ofta höga kundbetyg just gällande kundtjänstens tillgänglighet och expertis.

Chatt
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt
Chatta
E-post
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt
Maila

Aktivera Halebops kontantkort

När du får hem simkortet sätter du det i mobilen och anger pinkod som följde med. Har du ett helt nytt nummer, alltså om du är ny kund, måste du ladda det en första gång för att aktivera det. Om du köpte kontantkortet på Halebops hemsida tillsammans med en laddning laddar du enkelt genom att knappa in *125*kod#, och koden hittar du på följesedeln.

Har du flyttat med ditt nummer från en annan operatör behöver du inte ladda kontantkortet för att aktivera det. Kortet kommer fungera direkt. Du kommer i alla fall kunna ta emot samtal direkt, men du måste däremot ladda för att kunna ringa eftersom saldot ligger på 0 kronor vid en nummerförflyttning.

Ladda Halebops kontantkort

Du kan ladda Halebops kontantkort på flera sätt. Enklast är att ladda direkt på Halebops laddningssida, men du kan till exempel även ladda via appen, din internetbank, telefonbank, mobilbank eller med sifferbevis/värdebevis hos en återförsäljare.

Hos Halebop kan du även autoladda. Det innebär att du skapar en stående laddning via kontokort som gör att ditt kontantkort laddas med ett förvalt belopp på en förvald tidpunkt varje månad.

Ladda på surf

Du kan ladda på extra surf på ditt kontantkort via Halebops hemsida, eller genom att skicka sms. Väljer du det senare skickar du ”1 GB”, ”3 GB” eller ”10 GB” till 4433.

Kolla saldo på Halebops kontantkort

Du kan använda din mobil för att kolla ditt saldo, även om du är utomlands. Knappa in *101# och lur för att se saldo på samtal, surf och sms. *121# och lur visar saldo på samtal och sms på engelska, medan *101*5# och lur visar surfmängden på årskort surf (0,5 GB/månad). 

Du kan även kolla saldot genom att logga in på Mitt Halebop på hemsidan. När du loggar in i Halebop-appen ser du din förbrukning på samtal och sms.

Vanliga frågor om Halebops kontantkort

Fungerar Halebops kontantkort utomlands?

Ja, om ditt Halebop-kontantkort är registrerat fungerar det i flera länder utanför Sverige. Du ringer och sms:ar som vanligt inom EU/EES och surfar från din månadssurf upp till 50 GB. Tänk på att roaming-avtalet inte längre omfattar Storbritannien, Gibraltar, Skottland, Wales och Nordirland.

Var kan man köpa kontantkort från Halebop?

Du kan köpa kontantkort från Halebop gratis på hemsidan eller hos en återförsäljare, som till exempel Ica, Pressbyrån eller Clas Ohlson.

Hur lång giltighetstid har Halebops kontantkort?

Halebops kontantkort är giltigt 12 månader efter den senaste laddningen eller då du använde kontantkortet med utgående trafik. Om du inte har använt kontantkortet på 12 månader pausas det en månad innan det upphör. Efter pausmånaden förvinner saldot och du kan inte återuppta numret.

Hur registrerar jag mitt kontantkort hos Halebop?

För att registrera ditt kontantkort hos Halebop loggar du in på Mitt Halebop och går till Mitt konto där du klickar på Lägg till kontantkort och sedan följer anvisningarna på skärmen. Du behöver ha ditt Halebop-mobilnummer och din ICC-kod (den 20-siffriga koden du hittar på simkortet) nära till hands. 

 

Kan man byta prisplan på Halebops kontantkort?

Om du upptäcker att din nuvarande prisplan inte riktigt matchar ditt användande kan du bara byta till en annan när det är dags att tanka på kontantkortet nästa gång.