Halebops kontantkort är ett bra alternativ för studenten

Halebop har ett relativt brett sortiment av kontantkortslösningar där de allra flesta borde hitta ett alternativ som matchar både behov och budget. Det finns inga specialpriser för seniorer och pensionärer, men däremot för studenter.

Halebop Fastpris kommer med fria samtal och sms, och det du betalar för är själva surfmänden. Med Halebop GO får du ladda på valfritt belopp att ringa och sms för och köpa till surfpaket om så önskas. Du kan också bara köpa ett tomt startpaket. Oavsett vilket av Halebops kontantkort du väljer har du alltid möjlighet att köpa till extra surf.

En stor fördel med Halebops kontantkort är att operatören går under Telias rikstäckande mobilnät, vilket innebär snabb och stabil surf över i princip hela Sverige. Har du frågor om din tjänst kan du kontakta supporten via mejl och chatt. Priserna är ju inte de lägsta på marknaden, men å andra sidan får du mycket på köpet som Halebop-kund.

Fördelar

 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Går under Telias rikstäckande mobilnät

Nackdelar

 • Surfen är relativt dyr

Halebops kontantkort är prisvärda

Halebops kontantkort är kanske inte de billigaste på marknaden, men i förhållande till vad du får på köpet kan de helt klart klassas som prisvärda. Kontantkortslösningarna kommer dessutom i många olika former för att du som kund ska hitta en prisplan som passar bra för dina behov och önskemål.

Det finns tyvärr inga specialanpassade kontantkort för ungdomar under 18 år eller för seniorer och pensionärer i Halebops sortiment. Däremot erbjuder Halebop särskilda kontantkort för studenter med fria samtal, sms och relativt generösa surfmängder.

Har Halebops kontantkort stöd för 5G?

Nej, Halebops kontantkort har inte stöd för 5G. Det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en 5G-uppdatering är på gång inom en snar framtid, men om så skulle vara fallet kommer Halebop förmodligen göra som de flesta andra operatörer och börja med mobilabonnemangen.

Köp kontantkort från Halebop på hemsidan eller i butik

När du har bestämt dig för att skaffa ett av Halebops kontantkort lägger du snabbt och enkelt en beställning direkt på operatörens hemsida. Du kan antingen välja ett nytt nummer eller behålla numret från din tidigare operatör.

Halebop har ingen egen fysisk butik, men du kan köpa kontantkortet hos flera olika återförsäljare i stället, bland annat Pressbyrån, Clas Ohlson och Ica.

Halebop har bra täckning över hela Sverige

Eftersom Halebop går under Telias mobilnät surfar du som kund både snabbt och stabilt över i princip hela Sverige. Oavsett om du befinner dig centralt i en storstad eller mitt ute på landet ska det finnas god täckning.

Vill du kika närmare på hur bra Halebops täckning faktiskt är kan du ta en titt på deras täckningskarta.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Är det enkelt att ladda Halebops kontantkort?

När du behöver ladda på ditt kontantkort gör du det enkelt på laddningssidan på Halebops hemsida. Här kan du välja bland alla olika former av prisplaner för att hitta den som passar dina behov och plånbok bäst. Det går också bra att ladda ditt kontantkort hos någon av återförsäljarna.

När du fyller på kontantkortet kan du välja att bara ladda på mer surf med Halebop Surf. Det finns till exempel också Halebop Go, Fastpris och Saldo, där du laddar kontantkortet med en viss summa som du sedan kan ringa och smsa för.  Surfen du inte använder sparas till nästa månad. Du kan bara spara så mycket surf som din prisplan tillåter.

Under Mitt Halebop eller i appen kan du enkelt hålla koll på ditt saldo själv. Du loggar in med mobilt bank-id. Det finns även nummer du kan ringa för att kolla saldo. För de flesta kontantkort knappar du in *101# och sedan lur för att se ditt saldo.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Hur omfattande är Halebops support?

Om du behöver komma i kontakt med Halebops support kan du välja mellan mejl, chatt och sociala medier. Det finns tyvärr ingen möjlighet att kontakta supporten via telefon, men det är egentligen inget ovanligt när det gäller marknadens mindre operatörer.

Men med tanke på att Halebop, enligt Svenskt kvalitetsindex mätningar, har haft branschens nöjdaste privatkunder i 12 år av 14 möjliga verkar det ju dock som att de flesta problem har kunnat lösas även utan en telefonväxel.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Halebops kontantkort

Vad kostar det att beställa kontantkort från Halebop?

Det kostar ingenting att beställa ett kontantkort hos Halebop. Du beställer ett gratis startpaket på Halebops hemsida och får då hem ett simkort och information om hur du laddar kontantkortet. Du betalar bara för den surf och de samtal, sms och mms som du laddar kontantkortet med.

Fungerar Halebops kontantkort utomlands?

Ja, om ditt Halebop-kontantkort är registrerat fungerar det i flera länder utanför Sverige. Du ringer och sms:ar som vanligt inom EU/EES och surfar från din månadssurf upp till 50 GB. Tänk på att roaming-avtalet inte längre omfattar Storbritannien, Gibraltar, Skottland, Wales och Nordirland i och med brexit.

Hur tankar man kontantkort från Halebop?

Du laddar enkelt ditt kontantkort från Halebop på hemsidan eller genom att logga in på ditt konto. Du kan även ladda kontantkortet hos en återförsäljare.

Var kan man köpa kontantkort från Halebop?

Du kan köpa kontantkort från Halebop gratis på hemsidan eller hos en återförsäljare, som till exempel Ica, Pressbyrån eller Clas Ohlson.

Hur ser jag mitt saldo hos Halebop?

Du ser ditt saldo genom att logga in med mobilt bank-id på Mitt Halebop, eller via appen med samma namn. Appen kan du ladda ner från Google Play eller App Store. Du kan även ringa eller sms:a för att få information om ditt saldo.

Hur lång giltighetstid har Halebops kontantkort?

Halebops kontantkort är giltigt 12 månader efter den senaste laddningen eller då du använde kontantkortet med utgående trafik. Om du inte har använt kontantkortet på 12 månader pausas det en månad innan det upphör. Efter pausmånaden förvinner saldot och du kan inte återuppta numret.

Hur registrerar jag mitt kontantkort hos Halebop?

För att registrera ditt kontantkort hos Halebop loggar du in på Mitt Halebop och går till Mitt konto där du klickar på Lägg till kontantkort och sedan följer anvisningarna på skärmen. Du behöver ha ditt Halebop-mobilnummer och din ICC-kod (den 20-siffriga koden du hittar på simkortet) nära till hands. När du registrerar kontantkortet bjuder Halebop på 5 GB surf på dina kommande tre laddningar.

 

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@kontantkort.se