Halebops kontantkort är ett bra alternativ för studenten

Halebop är teleoperatören som har fått utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni” från Svenskt Kvalitetsindex 10 gånger på 12 år. 

Med deras breda sortiment av kontantkortslösningar vill de vara det självklara valet för den stora massan i Sverige. För den som ringer långa samtal finns Halebop Go, och för den som ringer mycket men korta samtal rekommenderas istället Halebop Saldo.

Halebop ger dig även möjligheten att tanka på din surf, genom att fylla på med Halebop Surf. För den som vill ha allt finns självklart även Halebop Fastpris.

Även om det inte finns några anpassade kontantkort för ungdomar under 18 år eller personer över 55 finns det flera specialanpassade kort för studenter.

Halebops priser ligger på rimliga nivåer och står sig konkurrenskraftiga på marknaden. Även täckningen håller god standard med ett nät som delas med Telia.

Kontantkorten kan smidigt köpas via hemsidan och hos återförsäljare. Vid frågor finns Halebops support tillgängliga via chatt och mejl dygnet runt.

Fördelar

 • Oanvänd surf sparas
 • Kundtjänsten är tillgänglig dygnet runt

Nackdelar

 • Surfen är dyr

Halebops priser på kontantkort är rimliga

Halebops priser håller rimliga nivåer. Jämfört med andra små och billiga operatörer är Halebop ett dyrare alternativ, men jämför man med de större operatörerna är priserna istället konkurrenskraftiga.

Kontantkortslösningarna från Halebop kommer i många olika former för att kunderna ska hitta en prisplan som passar riktigt bra.

Halebop erbjuder tyvärr inga speciellt utformade kontantkortslösningar för ungdomar under 18 år eller personer över 55. I stället har de flera anpassade kontantkort utformade för studenter med samtal, sms och en stor surfpott inför hårda tentaperioder.

Köp kontantkort från Halebop på hemsidan eller i butik

När du har bestämt dig för att skaffa ett kontantkort från Halebop gör du det enkelt till verklighet genom att beställa ett startpaket via hemsidan helt gratis. Du kan antingen välja ett nytt nummer eller behålla numret från din tidigare operatör.

Halebop har ingen egen fysisk butik, men du kan köpa kontantkortet hos flera olika återförsäljare i stället, bland annat Pressbyrån, Clas Ohlson och Ica.

Halebop har en trygg täckning

Som kund hos Halebop får du ta del av en trygg och pålitlig täckning som utgår från ett nät som delas med Telia. Oavsett om du befinner dig centralt i en storstad eller mitt ute på landet ska det finnas god täckning.

Vill du kika närmare på hur bra Halebops täckning faktiskt är kan du ta en titt på deras täckningskarta.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Det är enkelt och smidigt att ladda kontantkort från Halebop

När du behöver ladda på ditt kontantkort gör du det enklast genom laddningssidan på hemsidan. Här kan du välja bland alla olika former av prisplaner för att hitta den som passar din livssituation bäst.

Det går också bra att ladda ditt kontantkort hos någon av återförsäljarna.

När du fyller på kontantkortet kan du välja att bara ladda på mer surf med Halebop Surf. Det finns också Halebop Go, Fastpris och Saldo, där du laddar kontantkortet med en viss summa som du sedan kan ringa och smsa för. 

Surfen du inte använder sparas till nästa månad. Du kan bara spara så mycket surf som din prisplan tillåter.

Under Mitt Halebop eller i appen kan du enkelt hålla koll på ditt saldo själv. Du loggar in med ditt mobila bank-id. Det finns även nummer du kan ringa för att kolla saldo. För de flesta kontantkort knappar du in *101# och sedan lur för att se ditt saldo.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Halebops support är tillgänglig dygnets alla timmar

Tyvärr erbjuder inte Halebop någon kundtjänst via telefon. I stället får kunderna tillgång till en chattfunktion med direkt svar och ett meddelandeformulär på hemsidan som besvaras via mejl inom 24 timmar. 

Chatten är tillgänglig dygnet runt och kundtjänsten fungerar bra tack vare trevlig och kunnig personal. 

Halebop finns också tillgängliga på sociala medier.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Halebop

Vad kostar det att beställa kontantkort från Halebop?

Det kostar ingenting att beställa ett kontantkort hos Halebop. Du beställer ett gratis startpaket på Halebops hemsida och får då hem ett simkort och information om hur du laddar kontantkortet. Du betalar bara för den surf och de samtal, sms och mms som du laddar kontantkortet med.

Fungerar Halebops kontantkort utomlands?

Ja, Halebops kontantkort fungerar i flera länder utanför Sverige. Du ringer och sms:ar som vanligt inom EU/EES och surfar från din månadssurf upp till 50 GB.

Hur tankar man kontantkort från Halebop?

Du laddar enkelt ditt kontantkort från Halebop på hemsidan eller genom att logga in på ditt laddningskonto. Du kan även ladda kontantkortet hos någon återförsäljare.

Var kan man köpa kontantkort från Halebop?

Du kan köpa kontantkort från Halebop gratis på hemsidan eller hos en återförsäljare, som till exempel Ica, Pressbyrån eller Clas Ohlson.

Hur ser jag mitt saldo hos Halebop?

Du ser ditt saldo genom att logga in med mobilt BankID på Mitt Halebop, eller via appen med samma namn. Appen kan du ladda ner från Google Play eller App Store. Du kan även ringa eller sms:a för att få information om ditt saldo.

Hur lång giltighetstid har Halebops kontantkort?

Halebops kontantkort är giltigt 12 månader efter den senaste laddningen eller då du använde kontantkortet med utgående trafik. Om du inte har använt kontantkortet på 12 månader pausas det en månad innan det upphör. Efter pausmånaden förvinner saldot och du kan inte återuppta numret.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@kontantkort.se