Artiklar

Sen ett bra tag tillbaka har Bluetooth-tjänster i bilen utvecklats för att minska vardagliga problem. Ett vanligt sådant är att prata i telefon samtidigt som du kör bil. Nu håller däremot en annan tjänst på att utvecklats för att underlätta vardagen ännu mer. Tjänsten kommer kunna maximera ditt användande av kontantkort. Tjänsten innebär att mobilen och bilen blir en enhetlig duo. De kan styra varandra och kommer kunna sätta högt tak för din användning av mobilen i bilen. 

Trådlöst internet i bilen för både moderna och omoderna bilar

Den nya tjänsten som framför allt Telia bidragit med, ger dig möjligheten att ansluta dig till Wi-Fi i din bil. Vissa moderna bilar kan vara utrustade med liknande inbyggda tjänster. Nu lanseras tjänsten för övriga moderna bilar och även omoderna bilar. Produkten är inte avancerad utan ska kunna användas av alla och tar bara några minuter att installera. Den påminner om ett litet USB som kopplas in i bilen för att tillföra ett trådlöst nätverk för alla passagerare. På så sätt kan du utnyttja tjänstens påverkan på din mobil och ditt kontantkort, framför allt när det kommer till internet. 

Att koppla mobilen till bilen kan gynna ditt kontantkort

Genom att koppla mobilen till bilen kan ditt kontantkort bli mer förmånligt och kosta mindre. Hur kan detta komma sig? Använder du dig av tjänsten, kommer du kunna hålla dig uppkopplad på mobilen under varje transportsträcka. På så sätt slipper du dra pengar för surf från ditt vanliga kontantkort eller abonnemang varje gång du sitter i bilen. Framför allt slösar du inte lika mycket surf. Många kan exempelvis slösa mycket surf på att använda GPS i mobilen. Tjänsten uppmuntrar däremot inte till att surfa medan du kör bil, utan snarare för att kunna maximera din tid som passagerare. 

Tips! Att ha mobilen kopplad till nya internettjänsten i bilen gör att du sparar in på surf under dina körsträckor.  

Med insparade pengar på minskad surf skulle du kunna hitta ett kontantkort som passar ännu bättre för dig. Du kanske vill ha ett kontantkort med surf för att ändå kunna surfa utanför bilen och andra ställen utan Wi-Fi? Kanske behöver du inte kunna surfa alls, då du är uppkopplad på alla ställen du behöver. Då kan du istället satsa på ett kontantkort utan surf. Genom att jämföra kontantkort kan du hitta det bästa kontantkortet för dig. 

Medföljande funktioner gör att du kan hålla koll på din bil

Inte bara ett trådlöst nätverk följer med tjänsten att kunna koppla mobilen till bilen. En medföljande app gör att du kan hålla stenkoll på din bil. 

  • Du kan se var bilen befinner sig. 
  • Larmmeddelande kan skickas ut om bilen flyttas. 
  • Du kan låsa och låsa upp bilen. 
  • Du kan starta motorvärmare. 
  • Appen samlar fakta kring din mobil, exempelvis som när bilen ska besiktas och hur mycket bränsle du har kvar. 

Det diskuteras mycket kring att vidga vyerna och kunna styra vad som händer utanför mobilen. En idé som uppkommit är att koppla samman mobilen, bilen och hemmet för att kunna styra din vardag mer. Denna sammankoppling kan göra att du gynnas av ett kontantkort till larm. På så sätt kan du maximera användandet av tjänsten. Du ska även kunna kontrollera bilen från mobiltelefonen oavsett avstånd.