Artiklar

För dig som har ett kontantkort med surf har du säkert lärt dig uppskatta både hastighet och pris på surf på mobilen. För den som vill utnyttja sin mobilsurf till max finns det en hel del att tänka på, dels vad det gäller priset och vad det gäller hastigheten på uppkopplingen. Dels handlar det om tekniken bakom, men även smarta knep för att inte fastna hos samma operatör utan anledning. 

Minimera priset för ditt kontantkort

Det finns ett enkelt tips för att minska din mobilkostnad – att alltid jämföra kontantkort för att hitta det mest förmånliga för dig. Eftersom att det finns flera operatörer och i stort sett alla har samma kundkrets är det ett konstant pågående priskrig mellan operatörerna. 

Tänk på! Du som abonnent kan dra nytta av konkurrensen på marknaden och är du snabb på att byta mellan operatörerna kan du få ett mycket förmånligt pris för ditt kontantkort eller abonnemang. 

Det kan du som kund dra nytta av genom att jämföra priser på kontantkort med jämna mellanrum och hitta det erbjudande som passar dig bäst. För abonnemang kan detta vara lite svårare om du har en bindningstid på abonnemanget. Detta är en stor fördel med kontantkort eftersom det är otroligt enkelt att byta operatör. 

Maximera hastigheten för surfen

När du väl hittat det billigaste kontantkortet gäller det att få ut så mycket som möjligt av sin surf. För många innebär det att det ska gå så fort som möjligt. För att optimera hastigheten för din mobilsurf finns det en del saker att tänka på: 

  1. Operatör. Beroende på vilken operatör du har kommer även hastigheten att påverkas. Vilken operatör som är snabbast beror till stor del på var i Sverige du befinner dig, men vissa operatörer har mycket snabb surf i stort sett hela Sverige, bland annat Telia. 
  2. Mottagning. För att kunna surfa snabbt krävs det att du har en bra mottagning. Även om detta beror till stor del på vilken operatör du har och var du befinner dig kan även du till viss del påverka det. Dels genom att försöka hitta det ställe i huset som har bäst mottagning, men även genom att inte täcka antennen på din mobiltelefon när du använder den. Är du inte nöjd med täckningen kan du enkelt byta kontantkort nästa gång du ska fylla på. 
  3. Mobil. En mobil som har en bra antenn och bra hårdvara kommer alltid vara snabbare än en som inte har det. Är du seriös med att surfa snabbt kan det därför vara klokt att redan vid köpet av mobiltelefon välja en modell som klarar av hastigheten du vill ha. 

Har du tänkt på alla dessa punkter har du troligtvis en riktigt snabb internetuppkoppling, vilket kan vara riktigt behagligt för många.