Undersökningar

För dig som ska byta operatör spelar självklart priset roll. Något som är minst lika viktigt är dock självklart hur bra kontantkortet eller abonnemanget faktiskt fungerar. Av denna anledning kan den sammanställning som gjorts av kundnöjdhet bland svenska operatörer vara värd att kolla på när du ska byta operatör. 

Många värderar kundservice och funktionalitet högt

Anledningen till att många bryr sig om vad andra tycker om en operatör är att vi inte bara vill ha ett lågt pris. Många kan vara beredda att betala mer för att ha en operatör som förstår en och är noga med att uppfylla ens önskemål. Känner du igen dig i denna beskrivning kan det vara klokt att kolla på kundnöjdheten hos olika operatörer. I den rapport som publicerades under 2017 kunde man bland annat se att: 

  • Halebop har flest nöjda privatkunder. Även Vimla och Comviq hade höga betyg, vilket pekar mot att de mindre operatörerna har fler nöjda kunder än de större operatörerna. 
  • Branschen har generellt nöjda kunder. Snittbetyget för branschen i helhet blev 66,5/70 vilket innebär att de flesta operatörer verkar göra ett bra jobb. 
  • Telia flest nöjda företagskunder. Trots detta är skillnaderna mellan operatörerna små och därför inte lika talande som för privatpersoner. 

Med detta sagt verkar det alltså som att Halebop kan vara ett bra alternativ för den som letar efter en ny operatör. Om du är en av de som värderar priset allra högst kan det dock vara klokt att jämföra flera andra operatörer. 

Priset viktig faktor för många 

Trots att många värderar enkelheten hos operatörerna högt finns det kanske fler som enbart bryr sig om priset. Detta kan även ha blivit vanligare på senare tid eftersom att många av operatörerna har närmat sig varandra i vilka tjänster de erbjuder. Det finns med andra ord inte lika stora skillnader som det tidigare gjorde, särskilt inte bland kontantkort. Ska du köpa ett nytt kontantkort kan det därför vara en god idé att jämföra alla kontantkort innan du bestämmer dig. Jämför kontantkort och hitta det som passar dig bäst och samtidigt passar just din budget.