Artiklar

I dagens samhälle är det i större utsträckning allt fler människor som i samband med ett mobilköp tecknar ett mobilabonnemang. De traditionella kontantkorten som flitigt användes för bara några år sedan tycks ha lagt på hyllan och glömts bort. Beroende på vem du är och hur ditt mobilanvändande ser ut finns det dock flera fördelar med att använda dig av kontantkort.

Så bidrar kontantkort till ökad frihet

Den troligtvis främsta förmånen med att använda sig av kontantkort är att du inte låser dig till ett abonnemang med 12 eller till och med 24 månaders bindningstid. Kontantkort har i regel ingen bindningstid utan du laddar helt enkelt på pengar när pengarna på kortet börjar ta slut. Olika mobiloperatörer erbjuder olika kontantkortserbjudan. Vissa av dessa erbjudanden har en bestämd giltighetstid. Det är därför bra att tänka på att ladda på kontantkortet med jämna mellanrum för att inte kontantkortet ska förfalla. 

Eftersom att du inte binder upp dig en längre period för ett kontantkortserbjudande kan du lätt byta mellan olika erbjudanden bäst du vill. Om din mobiltelefon är olåst kan du även byta mellan olika operatörer. Många operatörer erbjuder en bonuspott att ringa eller SMS:a för när om du byter till deras kontantkort men väljer att behålla ditt tidigare nummer. Du kan alltså behålla samma nummer som du haft tidigare och slippa skicka ut ett massmeddelande till dina kontakter om byte av mobiltelefonnummer. Innan du bestämmer dig för att byta kontantkort eller operatör är det bra att jämföra olika kontantkort för att se vilket som bäst uppfyller dina behov för mobilanvändning. 

Så kan du minska mobilkostnaderna med kontantkort

Om du har ett kontantkort kan du aldrig ringa för mer pengar än vad du har laddat kortet med. På så sätt kan du hålla koll på och begränsa ditt mobilanvändande och slipper överraskas av skyhöga mobilräkningar i slutet av månaden. Vissa operatörer erbjuder sina kunder kontantkort med fast pris. I ett kontantkort med fast pris ingår det oftast fria SMS och samtal och månadskostnaden bestäms av hur mycket surf du beräknas använda och vill ska ingå. Vet du om att du är en flitig användare av mobilsurf är ett tips att kika in de olika priserna för kontantkort med fast pris innan du bestämmer dig för vilket du vill ha. 

”Eftersom mitt kontantkort ger mig fira SMS till alla operatörer och då jag inte surfar på mobilen utan använder alltid Wi-Fi betalar jag nästan ingenting för mitt mobilanvändande” – Emma

Olika operatörer erbjuder mobilanvändarna olika erbjudanden. Vissa erbjuder gratis SMS till alla operatörer medan andra erbjuder fria samtal inom Sverige. Beroende på om du ringer mycket, är en flitig användare av internet eller för alla konversationen via SMS kan du minska dina mobilkostnader till näst obefintlig med rätt kontantkort. Med tanke på att det bara är vissa kontantkort som har en bestämd giltighetstid kan det, beroende på hur ditt mobilanvändande ser ut, gå en längre tid innan du måste ladda på kontantkortet igen. Detta betyder att du vissa månader inte behöver betala något alls för ditt mobilanvändande.