En tjej och en kille sitter bredvid varandra mot mörk bakgrund och texten sound lab a halebop thing i förgrunden.Halebop vill hitta ett unikt sound och arrangerar därför tävlingen "Sound Lab – a Halebop thing" i samarbete med musikplattformen Wahzaa. Foto: Pressbild/Halebop

Samarbeten

Nu har Halebop teamat upp med musiktjänsten Wahzaa för att få hjälp med att hitta ett unikt sound och utveckla en låt som de ska kunna använda på sociala medier och i reklamsammanhang. Under hösten arrangerar operatören tävlingen ”Sound Lab a Halebop thing” på musikplattformen och uppmuntrar landets musikkreatörer att skicka in sina bidrag. Vinnaren belönas med 60 000 kronor.

På musikplattformen Wahzaa hittar du royaltyfria beats som några av landets största producenter har tagit fram. Även Halebop har en ljudidentitet med otaliga kombinationsmöjligheter av ljud och beats, men nu vill operatören få hjälp med att utveckla ett helt unikt sound och en låt som de ska kunna använda på sina sociala medier och i reklam.

I samarbete med Wahzaa arrangerar Halebop mellan den 19 oktober och 2 november därför tävlingen ”Sound Lab – a Halebop thing” där personen bakom det bästa bidraget blir 60 000 kronor rikare.

Både rutinerade och nya musikkreatörer är välkomna att delta i tävlingen

Under perioden har både rutinerade och nya musikkreatörer chansen att delta i sound-tävlingen. På Wahzaa finns en särskild Halebop-sida där samtliga element ur operatörens ljudidentitet kan laddas ner och användas för att skapa ett nytt sound. Johanna Sahlman, Head of Halebop, menar att det förmodligen finns många ”musikgenier” ute i stugorna som kan utveckla något alldeles unikt med hjälp av Halebops ljudprofil.

– Vi älskar att bjuda in kreatörer till att vara med och skapa varumärket tillsammans med oss, säger hon i ett pressmeddelande.

Hoppas på att fler hittar sitt sound

Enligt Tony Malm, Wahzaas grundare, är Wahzaa en lättanvänd plattform som erbjuder beats från några av Sveriges främsta producenter. De vill helt enkelt göra det enkelt för folk att skapa riktigt bra musik, och under tävlingsperioden hoppas de på att det är fler än Halebop som hittar sitt eget sound.