Foto: SiljeAO/Shutterstock

Företagsaffärer

Ledningen byts ut och i samma veva skrivs historia. Telenor får nu sin första kvinnliga vd. Med många meriter i bagaget är Kaaren Hilsen redo att ta sig an uppdraget med entusiasm.

Efter elva år i chefsposition har Patrik Hofbauer meddelat att han inte ämnar fortsätta. Till följd började företaget söka efter en ny person kvalificerad för uppdraget.

Telenors val har fallit på Kaaren Hilsen som gladeligen tar sig an uppdraget. Telenors första kvinnliga vd kommer att ha sjutton års erfarenhet av företaget.

Telenor ska få ny vd

Telenor meddelar i ett pressmeddelande att sökandet efter en ny vd nu är avslutat. Den första mars 2019 tar Telenor-veteranen Hilsen över chefspositionen.

Tidigare har hon arbetat som finansdirektör för den svenska koncernen, men även arbetat i Montenegro och ett flertal asiatiska länder. Hilsen har sammanlagt arbetat för Telenor i sjutton år och hon är entusiastisk över möjligheten att återvända till företaget. 

Under sin frånvaro har hon arbetat för spelbolaget Betsson som finansdirektör.

[Ads1]

Ledningen blir kvinnodominerad

I och med att chefsposten tas över av Hilsen får Telenor Sverige sin första kvinnliga vd. Det innebär även att ledningen för första gången till majoritet består av kvinnor.

Av de nio platserna fylls fem av dem från och med mars av kvinnor. Ansvaret för finanser, affärskontakter, kundkontakt och HR faller i deras händer.

Kvarstående fyra roller (två marknadsansvariga, en teknologiansvarig och en informationsansvarig) innehas av män.

Tidigare vd ska på nya äventyr

Företagets tidigare vd Hofbauer satt på posten i elva år. Efter att nyligen ha fått ett erbjudande från Svenska Spel väljer han dock spelkoncernen över mobiloperatören.

Till synes verkar spelföretag vara ett populärt val vid karriärsbyte för Telenors ledning.

Hofbauer fick vad han själv beskriver som ett oemotståndligt erbjudande. En rejäl utmaning väntar honom där, då Svenska Spel nyligen förlorat en av sina största kunder efter 85 år av samarbete.