Patrik Hofbauer

Företagsaffärer

Efter 11 år som vd för Telenor slutar nu Patrik Hofbauer. Hofbauer som drivit igenom flera förändringar i Telenors verksamhet har enligt han själv accepterat ett erbjudande om att börja som vd och koncernchef för Svenska Spel. 

Telenor har under de senaste åren genomgått stora förändringar, i digitalisering och i kundtjänst. Under dessa år har Patrik Hofbauer varit vd för Telenor, vilket har gjort honom till ett välbekant ansikte för Telenor. 

Nu har dock karriären hos Telenor tagit ett slut, nästa arbetsplats blir Svenska Spel, efter ett erbjudande som enligt han själv inte gick att motstå. 

Efter framgången – Telenors vd går mot nya utmaningar 

Patrik Hofbauer verkar vara på jakt efter nya utmaningar, något han även nämner i sitt uttalande. Bland annat nämner han att Svenska Spel erbjuder en utmaning och är ett spännande företag. 

Telenor som hittills har stått för utmaningarna för veteranen inom näringslivet har tagit en starkare position på den svenska marknaden, vilket kan vara en avgörande faktor för avhoppet. Koncernchefen Sigve Brekke kommenterar bland annat att viktiga steg har tagits mot att bli ledande i ny teknik.

Ytterligare en anledning till bytet av företag är enligt Hofbauer hans intresse för sport, som har en stark koppling till Svenska Spel. 

Svenska Spel möter nya utmaningar 

Svenska Spel kan onekligen bjuda på nya utmaningar för Telenors före detta vd. Så sent som den 28:e juli avslöjades att Svensk Elitfotboll inte längre kommer att samarbeta med det statliga spelföretaget. Istället kommer ett samarbete med Unibet inledas, detta efter 85 år med Svenska Spel. 

De stora avregleringarna i spelbranschen har gjort dessa förändringar möjligt. Förändringarna gynnar onekligen konkurrensen, men skapar även problem för Svenska Spel. För att fortsätta vara ett ledande spelföretag kommer det att krävas såväl stora satsningar som ett innovativt tänkande – något som Patrik Hofbauer även tidigare lyckats med.