Telias simkort ligger på mobil.Telia vill hjälpa personer som flytt från Ukraina till Sverige och skänker förladdade kontantkort via Röda Korset. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock.com

Samarbeten

För att hjälpa personer som flyr från Ukraina till Sverige delar Telia nu ut kontantkort via Röda Korset. Kontantkorten är laddade med samtal, sms och surf inom Sverige, och det ingår även fria samtal till och från Ukraina.

Precis som Tre och Hallon delar nu även Telia ut kontantkort till personer som på grund av kriget har flytt från Ukraina till Sverige. Kontantkorten distribueras av Röda Korset via deras kontaktcenter och olika mötesplatser, och är laddade med fria samtal och sms inom Sverige och 3 GB surf/månad. Fria samtal till och från Ukraina är också inkluderade.

Tillgång till kommunikation och information är avgörande

Enligt Anders Olsson, vd på Telia Sverige, är tillgången till kommunikation och information just nu viktigare än någonsin. Och med detta initiativ hoppas Telia helt enkelt på att kunna underlätta för de ukrainska familjer som har flytt från kriget att hålla kontakten med sin släkt och sina vänner. 

Anders Olsson ser mycket positivt på samarbetet med Röda Korset, som med sin långa erfarenhet och sina väletablerade rutiner kan se till att kontantkorten skickas ut till så många behövande som möjligt.

Telia har slopat avgifterna för samtal, sms och mms till och från Ukraina

Förutom kontantkortsdonationen har Telia sedan tidigare även slopat avgifterna för samtal, sms och mms till och från Ukraina och även infört fri surf i landet. Det gäller både för kontantkort och abonnemang fram tills den 30 april 2022.

Ett bidrag som kommer hjälpa många

Martin Ärnlöv, Röda Korsets generalsekreterare, berättar att de är väldigt tacksamma för Telias initiativ och menar att operatörens bidrag kommer hjälpa många ukrainska familjer som tvingats lämna sitt hemland och nu ska försöka starta om på nytt här i Sverige.