mobil och mobilskal från xiaomi mi note 10Kinesiska Xiaomi tar ytterligare steg på den nordiska telekommarknaden och ingår partnerskap med Telenor. Den svenska operatören har nu börjat sälja succételefonen Mi Note 10 i sina butiker. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Kinesiska Xiaomi jobbar vidare på att ta sig in på den nordiska och svenska telekommarknaden, och har därför inlett ett samarbete med Telenor Sverige. Som ett första steg på vägen kan nu Xiaomis mobiltelefon Mi Note 10 köpas på Telenors hemsida såväl som i operatörens fysiska butiker.

Under hösten 2019 lanserades Xiaomi-mobilerna Mi Note 10 och Mi Note 10 Pro. Lanseringen, som blev en global succé, etablerade även den kinesiska tillverkaren på den nordiska och svenska telekommarknaden. Nu vill Xiaomi ta ytterligare steg för att stärka sitt varumärke bland svenska konsumenter och har därför ingått partnerskap med Telenor Sverige, som kommer sälja Mi Note 10 i sina butiker. Det rapporterar Mobil.se.

Viktigt samarbete för båda parter

Enligt Carl Gunnstam, Telenors ansvarige för mobilaffären, hoppas de på ett långsiktigt samarbete med Xiaomi. De ser nu fram emot att som ett första steg kunna erbjuda sina kunder den högt efterfrågade Mi Note 10.

Även Xiaomi är glada över sitt partnerskap med Telenor, och menar att den svenska operatören kommer att vara en viktig del när de nu vill växa på den nordiska mobilmarknaden.

–  Mi Note 10 har fått ett fint mottagande av såväl svenska konsumenter som teknikexperter och vi är glada över att Telenors kunder nu har möjligheten att testa produkten, säger Tony Chen, Xiaomis general manager för Central-Östeuropa, Norden och Baltikum, i ett pressmeddelande.

Mi Note 10 – ett kraftpaket med fem kameralinser

Det är inte svårt att förstå varför Mi Note 10 har blivit så populär. Under skalet finns chipsetet Snapdragon 730G som kompletteras med ett RAM-minne på 6 GB och ett internt lagringsminne på 128 GB. Batteriets kapacitet ligger på hela 5 260 mAh, vilket beräknas hålla för användning i upp till två dagar.

Men telefonens mest utmärkande egenskap är kameratekniken. Xiaomi har utrustat Mi Note 10 med en pentakamera, som innefattar en huvudsensor på 108 MP, en ultravidvinkellins på 20 MP, två telefotolinser på 12 respektive 8 MP och en makrolins på 2 MP. Selfiekameran på telefonens framsida har en upplösning på 32 MP.

Försäljning på hemsidan och i butik

Xiaomis Mi Note 10 kan nu alltså köpas i någon av Telenors fysiska butiker eller på deras hemsida. Färgvarianterna som finns tillgängliga kallas Aurora Green och Midnight Black.