Artiklar

I takt med att vädret blir sämre ökar din oro. Håller taket tätt? Kommer presenningen över båten att blåsa av? Att inte kunna hålla koll lugnar troligtvis inte. Tack vare dagens teknologi är det dock möjligt att hålla koll på såväl sommarstugan som båten på avstånd. Allt du behöver är en mobiltelefon med kontantkort och videosamtals-appen Skype. Genom att använda en gammal, begagnad (eller ny, men billig) smartphone som övervakningskamera kan du stilla din oro även under de värsta stormarna.

Billigare övervakningskamera går inte att hitta

Genom att använda en smartphone som övervakningskamera slipper du såväl den dyra kameran som det projekt det innebär att installera en övervakningskamera. Det du behöver göra är att sätta mobiltelefonen på laddning och med överblick över det du vill övervaka. Därefter laddar du ner Skype och ser till att inställningen “Besvara samtal automatiskt” är påslagen. Genom att sätta i ett kontantkort med surf i mobiltelefonen och se till att den är uppkopplad mot mobilnät eller Wi-Fi så har du sedan din övervakningskamera. Känner du dig orolig så ringer du “övervakningskameran” på Skype och voilá – du ser att taket inte har rasat in och slipper ligga sömnlös.

Se till att kontantkortet har tillräckligt med surf

För att din mobiltelefon som nu omvandlats till övervakningskamera ska kunna skicka dig live-bilder på sommarstugan krävs att den har surf. Video-samtal kan förbruka stora mängder surf. Det innebär att du, för att kunna utnyttja din nya säkerhetsanordning på bästa sätt, behöver en kontantkort med åtminstone några GB surf. Du bör även hålla koll på hur stor mängd surf som finns kvar på kontantkortet. Detta då du snabbt kan fylla på om surfmängden sinar. För att få en så bra bild som möjligt rekommenderar vi även att du försöker hitta ett 4G-kontantkort, alternativt kopplar upp mobiltelefonen till Wi-Fi.

Jämför och hitta det billigaste kontantkortet

Hela idén med en gammal smartphone som övervakningskamera bygger på att spara pengar. Vi rekommenderar därför att du jämför kontantkort för att hitta det billigaste kontantkortet för just det här syftet. Det finns ett stort antal operatörer på marknaden. Varje operatör har dessutom flera olika kontantkort att välja på. Att svara på vilket som är det bästa kontantkortet i det här fallet är svårt då priserna varierar från månad till månad. Det kan även bero på vilka behov du har och vilka möjligheter du har att fylla på/byta ut kontantkort när det tar slut på surfmängd.