Artiklar

Efter mycket kritik för att tagit bort appar i App store som används för att spåra bortlagda hörlurar har Apple nu en egen funktion för att hitta Apples egentillverkade hörlurar Airdrops. För att genom mobilen kunna hitta sina hörlurar krävs det dock att man är uppkopplad mot internet. Genom att använda ett kontantkort med 4G kan även du som har kontantkort hitta dina borttappade Airdrops när du inte har WiFi. 

Apples nya funktion kräver att du har surf i mobilen

I Iphone nyaste uppdatering Ios 10.3 har Apple uppdaterat sin egen app ”Find my iPhone” för att även inkludera Apples egna trådlösa hörlurar. På samma sätt som man tidigare via sitt iCloud-konto har kunnat spåra sin iPhone kan man nu via funktionen ”Find my Airpods” även lokalisera sina hörlurar på en karta i realtid. 

För att kunna söka efter sina Airpods krävs det dock att mobilen har täckning och är uppkopplad mot Internet. För dig som använder kontantkort med vill kunna använda Apples nya ”Find my Airpods”-funktion är ett tips att skaffa ett kontantkort som erbjuder surf. Idag erbjuder nästan alla mobiloperatörer 4G, vilket är den snabbaste surf som finns idag, men operatörerna har olika priser för datatrafik. Ett tips innan du skaffar ett kontantkort med surf är att jämföra de olika operatörernas erbjudande för att hitta det alternativ som passar just ditt surfanvändande. 

Var ständigt uppkopplad med kontantkort med fri surf

Det är inte bara Apples nya funktionsapp som kräver uppkoppling. Många använder även mobildata för att läsa mail, uppdatera sociala medier och lyssna på musik. Om du vet med dig om att du surfar mycket via mobilen kan det vara fördelaktigt och ekonomiskt att ha fri surf. Fri surf innebär inte att du har obegränsat med surf. För kontantkort har de flesta operatörerna har ett maxtak på 50 GB. Då det ofta upplevs som svårt att använda upp den surfpott som ingår kan man med ett kontantkort med 50 GB surf räkna med att surfa så mycket man vill.