Artiklar

Mer och mer av konsumtionen sker idag på nätet. Tack vare den digitala plånboken som innehåller alla en persons kort-och leveransuppgifter har det blivit smidigt att handla på nätet. Genom att skaffa till exempel ett kontantkort med surf kan du enkelt logga in på ditt Mobila Bank-ID och betala. Med den digitala plånboken har det dessutom blivit säkrare att handla på nätet och i fysiska butiker för både dig och ditt barn. 

Den digitala plånboken samlar dina kontouppgifter

Svenskar fortsätter att handla mer och mer via internet. Under 2016 steg den svenska e-handeln från 8% av den totala konsumtionen i Sverige till hela 16%. Dock visar siffror att hälften av alla personer som handlar på nätet någon gång har avbrutit ett köp med den anledning att hemsidan inte erbjudit den betalningslösning man önskat. Många har inte lust att inför varje köp registrera sina uppgifter utan vill att betalningen ska gå snabbt och smidigt. Genom den digitala plånboken kan man lätt via att logga in med Mobilt Bank-ID betala för sin köp. Du betalar då varken kontant eller med kort, det enda som behövs är att du har tillgång till internet. I den digitala plånboken sparas alla dina kontouppgifter och när du betalar väljer du helt enkelt bara vilket kort du vill använda. 

Tips! Med ett kontantkort där det ingår surf kan du lätt betala dina köp på internet utan att behöva registrera några kontouppgifter!

Idag erbjuder de flesta operatörer både kontantkort och abonnemang med mobilsurf för bra priser. Detta gäller även för kontantkort med 4G.  På så sätt kan du betala för ditt internetköp även när du inte har tillgång till WiFi. Beroende på hur mycket du mobilsurfar och hur dina andra vanor för mobilanvändning ser ut är det bra att innan du skaffar ett kontantkort med mobilsurf kika närmare på vilken operatör som erbjuder det kontantkort som passar dig bäst. 

Med kontantkort kan du handla säkert på nätet 

Vi har ofta många olika kort i våra fysiska plånböcker. Det är därför lätt hänt att man tappar bort kort. Det är också lättare för en bedragare att kunna handla på nätet för dina betalnings-eller kreditkort om denne lyckas få tag på ditt fysiska kort. Med den digitala plånboken behöver du inte oroa dig för att detta ska ske. I många fysiska butiker kan du idag betala med din digitala plånbok. I och med att du måste logga in via Mobilt Bank-ID för att betala är dina kontouppgifter skyddade. 

Den digitala plånboken möjliggör även att dina barn kan betala på nätet eller i butik utan att du behöver oroa dig för deras säkerhet. Ett tips är att skaffa ett kontantkort till ditt barn som har surf. På så sätt kan du som förälder även:

  • Hålla koll på dina barns mobilräkningar
  • Kommunicera lättare med dina barn
  • Hålla koll på hur mycket dina barn handlar för på nätet eller i fysiska butiker