Närbild på kvinna som håller mobil mot blurrad bakgrund.Telenor satsar på hållbarhet och släpper kontantkort med mindre plast och längre giltighetstid. Foto: Kite_rin/Shutterstock. com

Lanseringar

Telenor har påbörjat resan mot att bli mer miljövänliga, och som en del av den satsningen lanserar de nya kontantkort. De nya kontantkorten ska bestå av hälften så mycket plast som de tidigare korten, och den plast som används är 100 procent återanvänt material. Dessutom förlängs giltighetstiden på kontantkorten för att dra ner på produktionen och minska svinn.

Telenor har som mål att bli cirkulära till 2030, och ett av stegen på resan mot att bli mer miljövänliga blir att lansera nya kontantkort bestående av hälften så mycket plast som tidigare. Och den plast som fortfarande används är 100 procent återanvänt material från kylskåp. Kontantkortens giltighetstid förlängs dessutom med minst det dubbla.

Ett av miljömålen 2023

Enligt June Solbekk, Telenor Sveriges Chief Marketing Officer, kommer de minska CO2-utsläppen för kontantkorten med 25 procent genom att dra ner på plasten och gå över helt till återvunnet material.

– Dessutom förlängs giltighetstiden med 4–10 år för att minska svinn och produktion, tillägger hon i ett pressmeddelande.

De gamla kontantkorten byts ut successivt

Telenor meddelar att man successivt kommer byta ut de gamla kontantkorten mot de nya, mer miljövänliga. Och det gäller både kontantkort till mobiler och andra uppkopplade enheter, som exempelvis larm.

Enligt June Solbekke används en stor del av deras kontantkort till enheter som är aktuella just nu under sommaren, till exempel robotgräsklippare, och att det därför känns extra bra att kunna erbjuda en mer hållbar lösning.

Satsar även på mer hållbara simkortsalternativ

Förutom att lansera mer miljövänliga kontantkort kommer Telenor även göra andra förändringar för att nå sitt mål om att bli ett mer cirkulärt företag. När det gäller abonnemangen satsar man till exempel på en övergång till e-sim, men även att erbjuda mer hållbara simkort för kunder som fortfarande behöver den traditionella, fysiska varianten.