Om att köpa kontantkort

När du ska köpa kontantkort är det bäst att du jämför erbjudanden från olika operatörer först för att hitta det bästa för dig. I jämförelsetabellen ovan kan du enkelt jämföra kontantkort från Sveriges största operatörer och köpa det kontantkort som passar dig.

Genom att du har alla erbjudanden samlade på ett ställe kan du enkelt bestämma vilken operatör du vill skaffa ett kontantkort hos, baserat på dina vanor. När du hittat ett bra kontantkort kan du enkelt klicka dig vidare till operatörens hemsida för att beställa ett kontantkort och ett startpaket med ett simkort.

När du beställer kontantkort får du hem ett startpaket

När du köper ett kontantkort får du hem ett startpaket som du behöver för att kunna använda ditt kontantkort. Du kan välja att få startpaketet hemskickat och hos vissa operatörer kan du även köpa ett kontantkort som du sedan hämtar ut i en butik. Fördelen med att köpa ett kontantkort från operatörens hemsida är att du oftast får startpaketet gratis, till skillnad om du hade köpt kontantkortet i butik.

När du fått hem ditt startpaket kan du enkelt sätta in ditt simkort i din mobil eller surfplatta sedan aktiveras kontantkortet automatiskt eller genom att du ringer kundtjänst hos din operatör. Innan du köper ett kontantkort kan det vara bra att undersöka om kontantkort fungerar till den enhet du tänkt använda det med.

Olika enheter kan kräva olika typer av kontantkortslösningar, och här nedan ser du några exempel

Kontantkort har giltighetstid men ingen bindningstid

Fördelen med att köpa kontantkort är att du slipper tänka på bindningstid. Då du laddar på ett kontantkort när pengarna är slut på det, kan du enkelt sluta använda kontantkortet när du vill. Det kan vara bra att tänka på att vissa kontantkort har en viss giltighetstid så om du inte vill att det ska sluta gälla måste du ladda på det med jämna mellanrum.

Om du skulle missa att ladda på det kommer kontantkortet sluta gälla och du måste då köpa ett nytt kontantkort. Dubbelkolla därför hur lång giltighetstid du har på ditt kontantkort.

Kan jag köpa kontantkort i butik?

Ja, det går att köpa kontantkort i butik. Om operatören har egna fysiska butiker kan du köpa kontantkort där, men många operatörer säljer också startpaket till kontantkort hos olika återförsäljare. Några exempel på återförsäljare är Pressbyrån, OKQ8, 7-eleven, Ica och Coop. Men det du ska tänka på att ett startpaket i butik eller hos en återförsäljare kostar en slant, medan du inte behöver betala något alls om du beställer startpaketet på operatörens hemsida.

Tänk också på du måste registrera kontantkortet även om du har köpt det i butik. Sedan den 1 augusti 2022 måste alla nya kontantkort registreras enligt lag. Du kan oftast registrera det enkelt på operatörens hemsida.