Hur laddar man ett kontantkort?

Hur du laddar ett kontantkort kan variera beroende på vilken operatör det gäller, men oavsett går det i regel både snabbt och lätt. Du kan ofta välja mellan att ladda kontantkortet på operatörens hemsida via ditt eget konto, i operatörens app eller till och med direkt via din internetbank.

Du hittar även vissa operatörers värdebevis i olika mataffärer, bensinstationer eller i deras fysiska butiker. Du kan i de allra flesta fall räkna med att få utförliga instruktioner om hur du gör för att tanka på.

Välj laddningsalternativ

Sedan gäller det att välja laddningsalternativ, till exempel om du vill ha fast eller rörlig prisplan, hur mycket surf som ska ingå och om du vill kunna ringa billigare till utlandet. Men eftersom det rör sig om ett kontantkort behöver du inte oroa dig för att välja ”fel” – nästa månad kan du göra ett nytt val.

Besök gärna vår sida där du kan jämföra kontantkort för att hitta rätt i kontantkortsdjungeln.

Ladda kontantkortet minst en gång om året för att hålla det aktivt

För att ditt kontantkort ska fortsätta gälla kräver de flesta operatörer att du laddar det minst en gång om året. Kontantkortet har med andra ord 12 månaders giltighetstid. Vissa operatörer kräver bara att du använder kontantkortet för utgående trafik minst en gång om året. 

Tips! Vet du inte hur mycket pengar du har kvar på kontantkortet, och är osäker på hur du kollar upp det? På vår sida Hur kollar jag saldot på mitt kontantkort? berättar vi hur du går tillväga.

Men du kan även ha ett visst antal dagar på dig att använda den surf, samtal och sms du har laddat kontantkortet med. Ofta är det 30 eller 31 dagar som gäller. Det som inte är förbrukat när dessa 30 eller 31 dagar har gått går du tyvärr miste om. Försök därför välja ett kontantkort som speglar din faktiska förbrukning